RSS

Whoopie Pies fylld med vit choklad frosting

21 Nov

20121121-205956.jpg

Dottern skulle stå i centrum och sälja bröd och kakor en lördag morgon. Jag hade en klick Swiss Meringue white Chocolate Buttercream kvar så tänkte testa något nytt. Hittade då detta recept på Whoopie Pies hos Sockerrus:

100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 kryddmått salt ( i grundreceptet står det dock 1 tsk)
1/2 dl mjölk

Gör så här:

Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).

Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.

Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

Sen vispade jag upp min frosting och tillsatte lite röd pastafärg och bredde mellan kakorna. Därefter rullade jag dom lite i rosa strössel.

20121121-210009.jpg

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 21 november, 2012 i diverse, Frosting, Kakor, Recept

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: